Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

 Disclaimer          Colofon     

 

Autobedrijf Reubsaet
Groenseykersstraat 17
6161 SC Geleen

info@reubsaet.nl

Tel: 046 475 7777

 

meer contact

Optimaal rijcomfort tijdens het fietsen

Motor in trapasDe motor bepaalt voor een gedeelte het rijcomfort tijdens het fietsen. Een aantal factoren van de motor hebben hier invloed op.

  • Elke motor heeft een ander geluidsniveau.
  • Een krachtige motor is handig maar deze moet wel op de juiste plek zitten.
  • De plaatsing van de motor (achterwiel, midden of voorwiel) heeft invloed op het rijcomfort
  • Om voor jou het optimale rijcomfort te behalen, is het handig om een aantal zaken rondom de motor voor jezelf te bepalen. Laten we beginnen met het kijken naar de plekken in de fiets waar de motor kan zitten.


De motor in het achterwiel

Wanneer u vaak fietst in een heuvelachtig gebied is het handig om te kiezen voor een elektrische fiets met een motor in het achterwiel. Wanneer de motor in het achterwiel zit krijg je een duwtje in de rug waardoor bergop fietsen makkelijker gaat. Een elektrische fiets met de motor in het achterwiel heeft altijd een derailleur waardoor je lichter trapt. Het nadeel hiervan is dat de kettingkast bij deze aandrijving open is waardoor deze onderhouden moet worden.


De motor in de trapas

Wanneer u op zoek bent naar een stabiele fiets met natuurlijk rijgedrag kunt het beste kiezen voor een E-bike met een middenmotor. De motor zit hier in het midden van het frame waardoor de fiets zeer stabiel aanvoelt. Omdat een middenmotor erg krachtig is is deze geschikt voor heuvels en bergen.


De motor in het voorwiel

Wanneer u op zoek bent naar een elektrische fiets die weinig onderhoud nodig heeft kunt u het beste kiezen voor een E-bike met de motor in het voorwiel. Deze fiets heeft een gesloten kettingkast waardoor u hier geen omkijken naar heeft. Het voordeel hiervan is dat deze fiets een naafversnelling heeft. Hierdoor kunt u schakelen wanneer de fiets stil staat. Zo staat de fiets in de juiste versnelling als u weer optrekt.


De kracht van de motor

De kracht van een wordt uitgedrukt in Newtonmeters (Nm). Hoe hoger de waarde, hoe krachtiger de motor. Een E-bike met 25 Nm is geschikt voor de meeste sta- en toerritten. Rijd u vaker in een heuvelachtig gebied is het aan te raden om een motor te pakken met meer kracht. Wilt u weten welke accu bij u past? Kom een keer bij ons langs zodat wij u kunnen adviseren!