Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

 Disclaimer          Colofon     

 

Autobedrijf Reubsaet
Groenseykersstraat 17
6161 SC Geleen

info@reubsaet.nl

Tel: 046 475 7777

 

meer contact

Welke accu past bij u?

Accu verwerkt in de bagagedragerDe accu in een elektrische fiets heeft invloed op de afstand die u kunt fietsen. Dit noemt men de actieradius.  Hoe groter de inhoud van de accu, hoe verder u kunt fietsen. De maximale reikwijdte is ook afhankelijk van onder andere het landschap, wegdek, gemiddelde snelheid, temperatuur, ondersteuningsstand en het gewicht van de berijder.

Buiten de actieradius zijn er nog meer factoren van de accu waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een elektrische fiets.

  • De plek van de accu (achterdrager, frame of voordrager) heeft invloed op het rijcomfort, maar is ook een kwestie van smaak.
  • Uitneembare accu  of vast in het frame.
  • Zichtbaar of onzichtbare accu.
  • Het opladen van de accu.

 

Actieradius

Bij het kiezen van een accu is het belangrijk om te weten hoe ver u wilt fietsen. Hoe meer inhoud (wattuur), hoe langer de afstand die u kunt fietsen. Wanneer u alleen maar kleine afstanden rijd is een accu met heel veel inhoud dus niet nodig. Laat u door ons adviseren zodat u een accu kiest die past bij uw behoefte.

 

De plek van de accu

De accu in een E-bike kan op drie plaatsen worden verwerkt. De meest voorkomende plek is van de accu is onder de achterdrager van de fiets. Op deze plek is het makkelijk om de accu eruit te halen en hier zit deze nooit in de weg. Op deze plek is het ook makkelijk om de accu te verbergen door middel van een fietstas. Elektrische fietsen waarbij de accu in het frame zit is de wegligging beter doordat het zwaartepunt lager ligt. Bij sommige modellen E-bikes zit de accu onder de voordrager. Wanneer hier een mand of krat wordt geplaatst is de accu niet meer zichtbaar en ziet niemand dat u op een elektrische fiets rijd.

 

Een uitneembare accu of niet?

Veel mensen kiezen voor een uitneembare accu omdat dit handig is wanneer er geen stroompunt in de buurt is om de fiets op te laden. Wanneer dit wel het geval is is het beter om te kiezen voor een vaste accu omdat deze niet opvallen en goed beschermd in het frame verwerkt zitten.

 

Een zichtbare of onzichtbare accu?

Omdat de accu's in elektrische fietsen goed verwerkt worden zijn E-bikes bijna niet meer te onderscheiden van normale fietsen. Dit kan al heel gemakkelijk door bijvoorbeeld een fietstas, mand of krat. Bij andere elektrische fietsen is dit niet nodig omdat de accu volledig zit verwerkt in het frame van de fiets. E-bikes met een onzichtbare accu bieden meestal de mogelijkheid om te kiezen tussen een uitneembare accu waardoor je alle voordelen hebt.

 

Het opladen van de accu

Het opladen van een accu is heel gemakkelijk. Net zoals bij een telefoon of laptop sluit je de accu met een stekker aan op het stopcontact. Deze begint meteen met opladen wat bij de meeste accu's te zien is aan een indicator. Deze laat ook zien hoe ver de accu is opgeladen. Wanneer de accu vol is stopt deze automatisch met opladen. Het is aan te raden om uw E-bike te stallen met een volle accu zodat de levensduur bevordert wordt en je niet stil komt te staan.